Нормативно-правова база по організації харчування учнів

 

Закони України:

“Про загальну середню освіту” (ст.22);

“Про  освіту” (ст.25) – про організацію харчування в установах освіти; 

“Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення” (ст. 20);

“Про охорону дитинства” (ст.5);

“Про державну допомогу сім`ям з дітьми” (ст.19);

“Про дошкільну освіту” (ст.35);

„Про захист населення від інфекційних хвороб”.

 

Постанови Кабінету Міністрів України:

від 19.06.2002р. №856 “Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах”;

від 26.08.2002р. №1243 “Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів”;

від 22.11.2004р. №1591 „Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах”;

від 02.02.2011 №116 „Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість”

 

Розпорядження Кабінету Міністрів України:

від 07.11.2012р. №865-р „Про затвердження плану заходів щодо забезпечення дітей високоякісними продуктами харчування вітчизняного виробництва”

Накази Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Міністерства охорони здоров`я України:

від 01.06.2005р. №242/329 „Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах”;

від 15.08.06. № 620/563 “Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах”