Нормативно-правова база по організації харчування учнів
Закони України:
“Про загальну середню освіту” (ст.22);
“Про освіту” (ст.25) – про організацію харчування в установах освіти;
“Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення” (ст. 20);
“Про охорону дитинства” (ст.5);
“Про державну допомогу сім`ям з дітьми” (ст.19);
“Про дошкільну освіту” (ст.35);
„Про захист населення від інфекційних хвороб”.
Постанови Кабінету Міністрів України:
від 19.06.2002р. №856 “Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах”;
від 26.08.2002р. №1243 “Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів”;
від 22.11.2004р. №1591 „Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах”;
від 02.02.2011 №116 „Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість”
Розпорядження Кабінету Міністрів України:
від 07.11.2012р. №865-р „Про затвердження плану заходів щодо забезпечення дітей високоякісними продуктами харчування вітчизняного виробництва”
Накази Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Міністерства охорони здоров`я України:
від 01.06.2005р. №242/329 „Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах”;
від 15.08.06. № 620/563 “Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах”