Головна » 2020 » Листопад » 10 » ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ
13:04
ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

 

 

 

 

План заходів тижня безпеки дорожнього руху у Закупнянській ЗОШ І-ІІІ ст. з 09.11.2020  по 13.11.2020

 

№ з/п

Назва заходу

Клас

Термін виконання

Відповідальний

1.

Розмістити   на  WEB-сайті

школи  звернення,  пам’ятки  для  батьків  та  учнів

1-11

09.11.2020

 Кухаришена  Л.С. педагог-організатор

2.

Виставка малюнків на тему «Пам’ятай та виконуй!»

1-5

09.11.2020

Коновал  С.С., вчитель образотворчого мистецтва , класоводи

3.

Єдиний урок з правил дорожнього руху «Безпека на дорозі – безпека життя»

1-11

10.11.2020

класні керівники 1-11-х класів

4.

Бесіда «Безпека перебування на вулицях. Типові травмування пішоходів. Надання першої допомоги

1-11

11.11.2020

Класні  керівники,

медсестра  Шкарупа Ю.А.,

учнівське  самоврядування

5.

Виставка тематичної літератури «Ми пішоходи»

1-11

протягом тижня

 Кучинська  В.А. бібліотекар

6.

Перегляд відеороликів на тему «Безпека пішоходів – у руках самих пішоходів!»

5-9

12.11.2020

Кухаришена  Л.С. педагог-організатор

7.

 

Випуск новин, присвячений Тижню безпеки руху.

1-11

13.11.2020

учнівське  самоврядування

 

Шановні  батьки!

09 листопада стартував тиждень безпеки дорожнього руху: у центрі уваги – діти. У рамках десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2011-2020, проголошеного резолюцією Генеральної Асамблеї ООН з підвищення безпеки дорожнього руху в усьому світі, міністерство охорони здоров’я України виступило ініціатором проведення в Україні щорічного тижня безпеки дорожнього руху, який пройде з 9 по 15 листопада. Головною темою тижня, визначеною ООН, буде безпека дітей на дорозі. Усі заходи матимуть на меті привернення уваги суспільства до проблеми дитячого травматизму та смертності на дорогах і поліпшення дорожньої безпеки. За ініціативи міністерства охорони здоров’я та за участі міністерства інфраструктури, міністерства внутрішніх справ, міністерства освіти і науки, інших міністерств та відомств, наукового середовища, Всесвітнього банку, Всесвітньої організації охорони здоров’я, міжнародних та вітчизняних організацій в Україні пройде низка заходів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності населення щодо безпеки на дорозі, попередження дорожньо-транспортного травматизму, медичного забезпечення безпеки дорожнього руху тощо.

ДІТИ І ПРАВИЛА ДОРОЖНЬОГО РУХУ

      У родині не жалкують часу на те, щоб пограти з дитиною, погуляти, навчити читати або малювати, відправити його в спортивні секції, у всілякі гуртки, але рідко знаходять п'ять хвилин в день, півгодини в тиждень, щоб навчити дитину уникати нещасного випадку, особливо на вулиці.

Досить вивчити "історії хвороб" дітей, що постраждали від травм, отриманих у результаті дорожньо-транспортної пригоди, поговорити з лікарем-хірургом або травматологом, щоб зрозуміти просту істину - з кожних двадцяти випадків дев'ятнадцять, виявляється, типові (часто повторюються) виникають у тих самих стандартних ситуаціях, число яких не таке вже й велике. Ситуації ці можна знати, а поведінці в них — навчити. Та все ж нещастя можна запобігти!

         Головним у вихованні законослухняного громадянина ( у тому числі і як учасника дорожнього руху) для батьків повинен бути принцип «Роби, як я». Щоб дитина не порушувала Правила дорожнього руху, вона зобов'язана не просто їх знати – у неї має сформуватися навичка безпечної поведінки на дорозі. Навіть якщо ви спізнюєтеся, все ж переходьте дорогу там, де це дозволено Правилами; у власному автомобілі дотримуйтеся швидкісного режиму; користуйтеся пасками безпеки й не дозволяйте перебувати дітям до 12 років на передньому сидінні. Приклад батьків буде значно ефективнішим, ніж сотні разів повторені слова «не ходи на червоне світло».

         Навчайте дітей умінням орієнтуватися в дорожній ситуації, виховуйте потребу бути дисциплінованими на вулиці, обережними й уважними! Знайте, якщо Ви порушуєте Правила дорожнього руху, ваша дитина буде діяти так само!

Пам’ятайте, що ви стаєте учасником дорожнього руху не на проїзній частини вулиці, а ще на тротуарі. Тому, відправляючись у школу з малюком, поясніть йому, що потрібно бути уважним з перших же кроків, виходячи з будинку. Пройдіть із ним увесь шлях і намагайтеся показувати найнебезпечніші ділянки на дорозі. Відзначте ті моменти, які виникають при посадці в громадський транспорт і, особливо, при виході з автобуса або тролейбуса

Навчіть своїх дітей правилам безпечного переходу проїзної частини дороги!

Разом обговорюйте найбільш безпечні шляхи руху, щодня нагадуйте дитині: ПЕРШ НІЖ ПЕРЕЙТИ ДОРОГУ - ПЕРЕКОНАЙСЯ В БЕЗПЕЦІ!

Поясніть дитині, що зупинити автомобіль відразу - неможливо!Щоб правильно вибудувати процес навчання, необхідно враховувати психологічні і вікові особливості дітей.

Переглядів: 360 | Додав: School | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: